Sağlık

Limonlu avokadonun faydaları nelerdir? Hamilelik sırasında limonlu avokado ezmesi yenir mi?

Limonlu avokado, vitamin ve mineraller açısından zengin ve antioksidan açısından zengin bir karışımdır. Düzenli olarak limonlu avokado salçası tüketen kişilerin iç organlarında oluşan toksinler en doğal şekilde atılır ve temizlenir. Avokado, sağlıklı bir yağ ve lif kaynağıdır. Bu nedenle bağırsakların sağlığı için oldukça değerlidir. Avokado, taze sıkılmış limon suyu ile birleştiğinde tam bir şifa deposu olarak vücudu yeniler.

  • Avokadonun en belirgin faydası bağırsak sağlığını korumasıdır. Lif kaynağı olan avokado, sindirim sisteminin daha düzgün çalışmasını sağlar.

  • Zengin bir lif kaynağı olan avokado ve limon karışımı, uzun süreli tam fiyat. Özellikle diyet yapanların bir öğününde avokado ve limona yer vermeleri önerilir.

  • Göz sağlığını korur, görüşü destekler.

  • Kalp ve damar sağlığına iyi gelir.

  • Yüksek kolesterolün normal seviyelere düşürülmesine yardımcı olur.

  • İştah stabilizasyonu, öğün aralarında kontrolsüz yemek tüketimini engeller.

  • Cilde doğal parlaklık verir. Cilt kırışıklarının oluşumunu kısmen engellerler.

  • Bağışıklık sistemini güçlendiren limonlu avokado, vücudun hastalıklara karşı direncini artırır.

  • Limonlu avokado zeka gelişimini desteklediği için özellikle gelişme çağındaki çocuklara tavsiye edilir.

İçerdiği sağlıklı yağlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde kansere karşı koruyucu etkisi olduğu bilinen avokadonun hamile ve emziren kadınların tüketimine uygun olmadığı belirtiliyor.

habercinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu