Haber

Gençlik ve Spor Bakanlığı Himayesinde Antalya’da Gastronomi Kampı Düzenlendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Tematik Kış Kampları kapsamında Antalya’da “Gastronomi Kampı” düzenlendi.

Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı’nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Türkiye’nin geleceği ve gururu olan gençlerin, Türkiye vizyonunu daha ileri seviyelere taşıyacağını söyledi.

Besinlerin sağlık açısından önemine dikkat çeken Sezgin, “Gün içinde iyi bir yemek yediğimiz zaman enerjimiz artar. Başarının en önemli kaynağı da budur.” söz konusu.

Sezgin, gastronominin ülkedeki üretimi de etkilediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Gastronomi aslında çok değerli bir alan. Son yıllara kadar yeterince farkındalık oluşturamadık. Türk mutfağını dünyaya yeterince tanıtamadık. Aslında Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Türkiye’nin çok değerli bir mutfak kültürü var. Yabancılar gelince hemen geliyorlar. şunun farkına varın. Dışarıda Meksika mutfağı var, “Fransız mutfağı ve Çin mutfağı için her zaman kuyruk oluyor. Ama Türk mutfağını doğru dürüst tanıtamadık. Ancak son yıllarda hem televizyon programlarıyla hem de Türkiye’de yetişen çok ünlü şeflerle bu alanda ilerleme kaydettik. Bunlar bizim için çok önemli.”

Gençlik ve Spor Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Erdinç Karagöz de 5 gün sürecek kamplarda gençleri iyi eğitimli, akademik alanlarda başarılı, spor alanlarında faaliyet gösteren kişilerle buluşturacaklarını kaydetti. sanat ve spor.

Antalya’da düzenlenen “Gastronomi Kampı”nda gençleri ünlü şefler, akademisyenler ve bu alanda uzman kişilerle buluşturacaklarını belirten Karagöz, “Sadece yurtlarımızın değil, gençlik kamplarımızın, gençlik merkezlerimizin ve spor salonlarımızın da kapıları Tesisler gençlere açık.” dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Türkiye Yüzyılının gençlerin yüzyılı olduğunu belirterek, “Bu ve benzeri çalışmalarımızla sizleri yılmadan ve yorulmadan geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz. Dokunduğumuz son bir genç kaldı.” dedi.

Konuşmaların ardından Türk yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal, Türk ve dünya mutfağına ilişkin bir sunum yaptı.

Farklı şehirlerde eğitim gören 120 öğrenci, 2 Şubat’a kadar sürecek tematik kampta gastronomi alanında değerli isimlerle tanışacak, bulundukları şehrin tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı bulacak.

Kampta akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, bilgi yarışmaları ve sinema gösterimleri gibi pek çok etkinlik de gerçekleştirilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu